De Visual Steps- methode

De Visual Steps™-methode: al jarenlang de meest effectieve manier om te leren werken met de pc!

Op deze webpagina krijgt u informatie over de gebruikte methode in de boeken en over de aanvullende materialen. Dit is hetzelfde voor zowel Word, Excel, PowerPoint en Outlook.

De Visual Steps™-methode in het cursusboek

De boeken zijn geschreven volgens de Visual Steps-methode. Kenmerken van deze methode:

  • Begrijpelijke inhoud - In ieder boek wordt rekening gehouden met de wensen, kennis en vaardigheden van beginnende of iets gevorderde computergebruikers.
  • Duidelijke structuur - Ieder boek is opgezet als een complete cursus die stap voor stap zonder moeite kan worden gevolgd.
  • Schermafbeelding van iedere stap – Er wordt gewerkt aan de hand van eenvoudige instructies en schermafbeeldingen. Het is direct duidelijk welke handeling moet worden uitgevoerd.
  • Direct aan de slag – Het boek wordt naast het toetsenbord gelegd en de handelingen worden direct uitgevoerd op de eigen computer.
  • Uitvoering - De teksten zijn opgemaakt in een flink formaat letter. Ook als het boek naast het toetsenbord ligt, is het goed leesbaar.
afbeeldingstijlen gebruiken

 

Hoe werkt de student met het cursusboek?

De methode bevat stap-voor-stapinstructies voorzien van vele schermafbeeldingen. Er wordt gewerkt met oefenvoorbeelden en oefenbestanden.

De instructies met de icoontjes muis, toetsenbord en pointer geven aan welke handeling u moet uitvoeren. Op het scherm ziet u hetzelfde als in de schermafbeeldingen in het boek.

De pleister geeft hulp als er iets fout is gegaan en pijltje waarschuwt wanneer u ergens op moet letten.

Handelingen die al eerder zijn besproken of al bekend zijn, worden met een voetstappen weergegeven. Deze voetstapjes verwijzen naar de bijlage Hoe doe ik dat ook alweer? achter in het boek met een verkorte uitleg van de stappen.

Bij boek staat achtergrondinformatie en bij lichtbol staan extra tips voor gebruik van het programma.

De Visual Steps™-methode is ontwikkeld door Addo Stuur in samenwerking met de Universiteit Twente, faculteit der Toegepaste Onderwijskunde, afdeling Instructietechnologie. De Visual Steps-uitgaven worden geschreven door een team van ervaren auteurs die al jarenlang computerboeken schrijven volgens de Visual Steps™-methode.

Train nog beter met de oefeningenbundel en zorg dat het examen behaald wordt!

De oefeningenbundel is essentieel bij de voorbereiding op het Microsoft Office Specialist®-examen (MOS). Werkt u het cursusboek door dan leert u hoe u de benodigde handelingen uitvoert in Word, Excel, PowerPoint of Outlook. Dit betekent echter nog niet dat u alle handelingen onder de knie heeft. De vele oefeningen in deze titel laten u nog eens extra oefenen via diverse typen opdrachten. Deze extra training zorgt ervoor dat het examen gehaald wordt!

Typen oefeningen

In het boek staan oefeningen per hoofdstuk. Aan het eind van het boek staan oefeningen waarin de onderwerpen uit een aantal hoofdstukken zijn samengevoegd. Dit zijn de typen oefeningen:

Voetstapjes oefening
In deze oefening staan handelingen waarbij een voetstapje voetstappen staat. Deze zijn al bekend van het cursusboek. Als u niet meer weet hoe u een handeling uitvoert, kunt u dit met behulp van het cijfer achter het voetstapje opzoeken achter in het boek in de bijlage Hoe doe ik dat ook alweer?

Zelf aan de slag oefening
In deze oefening staan handelingen zonder voetstapjes. Er wordt nu van u verwacht dat u de oefening kunt maken zonder dat u de voetstapjes nodig heeft.
Aan het einde van de oefening wordt verwezen naar een resultaatbestand om dit te vergelijken met het Word-venster. Zo weet u of u de oefening goed gemaakt heeft.

MOS-examenoefeningen
Met deze oefening traint u via een simulatie die wordt ingesteld op uw pc. U maakt zo kennis met hoe het examen eruit ziet en went zo aan de examenomgeving.
Aan het einde van de oefening wordt verwezen naar een resultaatbestand om dit te vergelijken met het Word-venster. Zo weet u of u de oefening goed gemaakt heeft.

Typen oefeningen

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de methode, dan horen wij dat graag via info@visualsteps.nl

Top